“De afwisseling vind ik het leukst.”

Hoi! Mijn naam is Jarnick van Essen, geboren in Zwolle. Mijn ouders runnen het horecabedrijf Café- Restaurant Weerribben in Kalenberg. Ik heb de opleiding zelfstandig werkende kok gevolgd en ook thuis heb ik al heel wat kneepjes van het vak geleerd, zowel in de keuken als in de bediening.

Goede indruk

Na mijn online sollicitatie bij Der Brabander in september 2021 hebben Marja & Danielle mij uitgenodigd  voor een gesprek en in Winterberg was ik meteen enthousiast over “Der Brabander”. Een mooi, modern bedrijf met een super leuk team van jonge mensen waarvan er een deel al lang werken. Vooral de instelling: “gasten een fijne vakantie bezorgen” sprak mij enorm aan. Het gesprek verliep soepel en ik kon al snel beginnen. Op 30 september hebben mijn ouders mij naar Winterberg gebracht en op 1 oktober ben ik begonnen.

Leerzaam en goed geregeld: Ondanks dat ik geen beginneling was heb ik hier inmiddels al heel veel bijgeleerd. De ruime, vrijwel nieuwe keuken biedt onder andere een afdeling voor de huisgasten. Deze kunnen ´s morgens reeds hun keuze maken voor het diner van die avond. Kiezen kan uit vaak 2 voorgerechten en 2 nagerechten en iedere dag uit 5 hoofdgerechten. Ideaal, want om 11.00 uur hebben we de meeste getallen binnen en kunnen we starten met de voorbereiding. Daarnaast is er een mooie lunchkaart en een avondkaart. Het verzorgen van het personeelseten en de kleine kaart van de wellnes-afdeling zorgen voor nog meer afwisseling.

Fijn wonen

Er zijn verschillende leveranciers en vooral op vers wordt de nadruk gelegd. Zo komt de vis uit Yerseke (Zeeland) en vlees en groente van de Hanos uit Venlo. Er wordt heel veel vers gemaakt en dan gewerkt met een snel-vriezer. Ik heb leuke collega´s en er heerst hier een fijne sfeer waar professioneel, hard maar zeker ook met plezier gewerkt wordt. Sinds 8 weken heb ik een leuke vriendin die ook bij Der Brabander werkt (dat komt hier schijnbaar heel veel voor). We delen samen mijn grote kamer in het personeelshuis. Ook zijn er een gezamenlijke woonkamer/keuken en 2 badkamers. Marja heeft ons beloofd dat wanneer er een appartementje vrij komt dat we dan mogen verhuizen naar een eigen plekje. Dat kan zelfs al heel binnenkort.

Afwisseling

In mijn vrije tijd doe ik aan voetbal maar daar is helaas nog niets van gekomen hier. Vanaf april gaan we regelmatig met collega´s in de voetbalkooi van het hotel een balletje trappen. Dan ga ik ook gebruik maken van de Brabander Gym en eens vaker zwemmen in het 30° verwarmde buitenzwembad. Ik ben nu ruim 4 maanden hier en het bevalt me erg goed. Ik kan veel leren van de souschef en de chef, de familie Meurs is hartstikke aardig en de collega´s super tof. Hier ben ik nog wel een tijd te vinden!

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de