fbpx

“In dit team creëer je nieuwe vriendschappen en maak je de leukste dingen mee.”

Mijn naam is Anoeska Lubberts. Ik ben bijna 29 jaar en ben in november 2015 begonnen bij Vakantiehotel Der Brabander. Ik ben hier eigenlijk per toeval terecht gekomen. Ik wilde buiten Nederland wonen, maar vond het toch wel heel spannend om alleen weg te gaan naar het buitenland. Ik heb een klein deel van mijn familie hier in Winterberg wonen, dus de keuze was snel gemaakt om bij een Nederlands hotel te solliciteren.

Gezellig, knus en iedereen wordt geaccepteerd

Bij het sollicitatiegesprek had ik meteen een goed gevoel bij het bedrijf; het is hier gezellig, knus en iedereen wordt geaccepteerd. Ik merkte meteen dat zolang jij jezelf blijft, eerlijk bent en je best doet tijdens werktijd, je altijd van harte welkom bent. Het is zo fijn om hier gewoon een nieuwe start te kunnen maken! Ik was meteen verkocht. Mijn functie begon als medewerker in de bediening, waar ik al een paar jaartjes ervaring in had voordat ik hier begon.

Eén ding was meteen duidelijk: er wordt hard gewerkt, maar er is gelukkig ook veel ruimte voor een beetje ouwehoeren en gekke humor. Ook al heb je nog geen werkervaring; de hele basis leer je hier sowieso. Ook de gasten merken dat hier een goede sfeer hangt, omdat iedereen elkaar zo goed kent en dat vertellen ze ons ook vaak.

Je leert anderen snel kennen

In en om het bedrijf zijn personeelshuizen, waar je samen woont met collega’s. Ik woonde hier dan ook de eerste tijd. Je huisgenoten kunnen van verschillende afdelingen zijn, bijvoorbeeld de bediening, receptie, wellness of de keuken. Je leert anderen snel kennen doordat je ze automatisch buiten werktijd ook ziet. Wat ook extra makkelijk is: heel veel dingen worden gewoon via de baas geregeld! Je zorgverzekering, het eten, inschrijving bij de gemeente en het papierwerk wordt voor of samen met je gedaan.

Een nieuwe uitdaging

Na anderhalf jaar in de bediening was ik voor mijn gevoel klaar om het af te sluiten en weer naar Nederland te gaan. Ik begon mijn vrienden te missen en wilde dichter bij familie wonen. Na een half jaar in Nederland te hebben gewoond en niet mijn plekje te hebben gevonden in mijn oude woonplaats, dacht ik: “Ik wil wat verder kijken dan alleen een functie in de bediening.” Ik heb Marja gemaild met de vraag of ze nog iemand voor de receptie konden gebruiken. Ik had weliswaar geen ervaring, maar dit was het proberen waard.

Na wat heen en weer te hebben gemaild, kreeg ik het verlossende antwoord: ik mocht gewoon weer terugkomen! Vanaf nu werd ik receptiemedewerker. Ik leer hier zo veel! Ik werk nu een jaar bij de receptie en eigenlijk heb ik de basis van het telefoneren, het inchecken van de gast, mailtjes beantwoorden en het gebruik van het boekingssysteem hier geleerd.

Ik voel me thuis

Het allerleukste is nog: je werkt met een groot, plezierig team in de winter en een kleiner en knusser team in de zomer. In dit team creëer je nieuwe vriendschappen en maak je de leukste dingen mee. Buiten werktijd zijn dit ook de mensen die je het meeste ziet. Je kunt samen stappen in de avonden, samen skiën in de winter en Sauerland verkennen in de zomer. Ik voel me thuis!

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de