fbpx

Daniëlle

“Een veelzijdige baan, waarbij ik het contact met de gasten het allerleukst vind.”

Hoi, mijn naam is Daniëlle Smulders. Ik ben 27 jaar en ik kom uit Eindhoven. Ik werk al sinds 2012 bij het leukste leisure hotel van Winterberg, als trotse restaurantmanager. Daarnaast ben ik de stagebegeleidster van zowel de Nederlandse als de Duitse opleidingen en ontvang en begeleid ik met veel plezier onze nieuwe collega´s. Ook spring ik bij in het pannenkoekenhuis wanneer het druk is en ben ik standby receptioniste. Kortom, een veelzijdige baan, waarbij ik het contact met de gasten het allerleukst vind.

In het buitenland, maar niet te ver weg

Als kind kwam ik al bij Der Brabander op vakantie en dat was altijd weer feest. De fakkeltocht, een kinderknipkaart en als die vol was een kadootje uitzoeken bij de receptie… Vakantie bij Der Brabander was echt een beleving, met als kers op de taart de Dinnershow. Nu, 19 jaar later, heb ik zelf een hoofdrol in de Dinnershow en is dit alweer de vierde show waarin ik meespeel!

Na mijn vmbo-t heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gevolgd. Daarna heb ik 9 maanden met een Working Holiday Visa in Australië gereisd en in een hotel gewerkt. Dat vond ik zo leuk, dat ik bij terugkomst besloot om bij Der Brabander te solliciteren. Ik wilde graag ervaring opdoen en mijn Duitse taal verbeteren. Een Nederlandstalig hotel in Duitsland: in het buitenland, maar niet te ver weg van familie en vrienden, ideaal.

Veel langer gebleven

Mijn idee was om een half jaar tot een jaar te blijven en daarna naar de hotelschool te gaan, maar uiteindelijk ben ik, door de vele mogelijkheden en kansen die ik hier heb gekregen, veel langer gebleven. Ik ben begonnen als bedieningsmedewerkster en doorgegroeid naar restaurantmanager. Ondertussen heb ik de opleiding Fachkraft im Gastgewerbe behaald (Gastvrouw), volledig in het Duits. Ook ben ik Ausbilder (Leermeester) voor dezelfde opleiding. Niet gemakkelijk, maar zeker een haalbare uitdaging. En wat mijn Duits betreft; het is heel erg verbeterd en vooruitgegaan. Ik zit nu op B1-niveau en blijf cursussen volgen om dit naar een nog hoger niveau te tillen. Het is zo fijn dat Rob en Marja altijd achter je staan en je altijd steunen in je doelen. De volgende studie staat nu op het programma en ik heb er ontzettend veel zin in.

De band met collega’s, toen en nu

Toen ik hier begon met werken, heb ik net als (bijna) iedereen in het personeelshuis gewoond. Dat heb ik als een hele leuke tijd ervaren. Gezellig koken met z’n allen, samen sleeën bij de eerste sneeuw, de Dinnershow dansen, hard werken en daarna op stap. Heerlijk om op terug te kijken! Maar ook de intensiteit van vrienden maken: je werkt en woont samen en brengt heel wat uren samen door. De vriendschappen die je dan sluit, zijn – dat durf ik wel te stellen – voor het leven.

Nu leef en beleef ik het wel bewuster. Dat is logisch, je wordt ouder en bent meer bezig met de toekomst. Ik woon in een heerlijk appartement samen met mijn vriend.

We gaan meerdere malen per jaar op vakantie en we doen nog zoveel andere leuke dingen. Ik zie mijn familie en vriendinnen uit Nederland gelukkig regelmatig, ik ga vaak naar Nederland en zij komen vaak hier. Het is tenslotte “maar” drie uurtjes rijden. Maar ook hier heb ik hele goede vriendinnen gekregen en we hebben het zo leuk met z’n allen. Filmavonden, wijn drinken en kletsen, spelletjesavonden.

Work hard, rest hard, dat is een goede zin. We werken ontzettend hard met z’n allen, in het hoogseizoen ligt het werktempo hoog en maak je lange dagen. Soms kun je wel eens minder aardig tegen elkaar doen, maar dat is ook horeca, en het belangrijkste is dat het daarna toch weer gezellig is samen.

Der Brabander is goed geregeld

Elke minuut die je werkt, wordt geregistreerd. Het loon is goed en je kunt goed sparen, doordat alles al voor je betaald is en geregeld wordt: de werkgever betaalt je zorgverzekering, je woont intern waardoor je geen kosten hebt aan eten/slapen/gas/water/licht/internet/Nederlandse televisie.
Daarnaast krijgen we zoveel extraatjes! We gaan eens per jaar met het hele team weg, bijv. naar Berlijn of Parijs. Met de feestdagen werken we, dat hoort er nu eenmaal bij in de horeca. Maar: op kerstavond vragen we de gasten om ons de ruimte te geven om Kerst te vieren met het team en daar is ook alle begrip voor. Wanneer een collega jarig is, krijgen we een leuke Winterberg-waardebon die je in het dorp kunt uitgeven bij verschillende kledingwinkels, restaurants, e.d. Dit zijn enkel een paar voorbeelden van de vele voordelen die Der Brabander biedt aan de collega`s.

Het hotel draait uiteraard om de gasten, daar ligt de focus, dat is onze passie. We merken eigenlijk vrij snel of je die passie wel of niet deelt. Heb je passie voor het vak, het hotel en de gasten, dan zul je hier een onvergetelijke tijd hebben met vele indrukken, groeikansen en geweldige ervaringen.

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de