“Samen zorgen we er met al ons enthousiasme voor dat de hotelgasten maar al te graag terugkomen.”

Hoi, ik ben Maartje! Ik ben 31 jaar en ik woon inmiddels al 8 jaar in Winterberg, waar Der Brabander mijn werk, maar ook zeker mijn thuis is! Ik ben hier begonnen in de bediening. Eigenlijk als tussenjaar na een studie geneeskunde die ik niet afgemaakt heb, met het plan om daarna een nieuwe, andere studie te gaan doen, namelijk theater-, film- en televisiewetenschappen. Ik werd meteen tijdens mijn sollicitatie al met open armen ontvangen door al het personeel en ik voelde direct een klik met iedereen.

Mijn passie gevonden

Een maand na mijn geslaagde sollicitatie was het dan ook zo ver: ik pakte mijn spullen en mijn vader bracht me naar mijn nieuwe thuis voor een jaar. Vrij snel deed ik al mee met de lopende Dinnershow en ik kreeg in de nieuwe show, die 2 maanden na mijn eerste werkdag startte, zelfs al een eigen rol. Ook ging ik al na een paar maanden veel in de animatie doen, want het bleek dat dit mijn echte passie was! Na 4 maanden vond ik bovendien de liefde, mijn ex Marcel, die ook bij Der Brabander kwam werken. Mede vanwege de collega’s, de fijne familie waar ik in terecht was gekomen en de liefde heb ik toen besloten om zeker nog een jaar te blijven.

Inmiddels zijn we nu al heel wat meer jaartjes verder, heb ik met Marcel 2 kinderen hier in Duitsland gekregen, die tweetalig zijn en hier naar school gaan, en is dit mijn vaste thuis geworden. Ik kom nog regelmatig bij mijn ouders in Nederland, of zij komen hier op bezoek, maar het moge duidelijk zijn dat ik voorlopig mijn plekje nog niet ga verlaten.

Leuke uitdagingen

Mijn werkzaamheden zijn in de loop der jaren steeds uitdagender voor mij geworden. Ik heb bijvoorbeeld de leiding over het animatieteam, over de Dinnershow (mijn favoriete werkzaamheid!), ik geef regelmatig leiding in de bediening of werk nieuwe collega’s in, vooral op het entertainment, ik ben DJ in de skihut in de winter, ik draai ook muziek op gezellige dansavonden in de zomer, ik presenteer de bingo, de quiz, loop wandelingen als gids, en loop zelfs nog gewoon mee in de bediening. Ik heb via het werk de opleiding tot ‘Ausbilder’ gevolgd, waardoor ik nu onze collega’s die de horeca-opleiding volgen, die wij van de IHK aanbieden, officieel mag begeleiden. Ook dat is een enorm leuke uitdaging geweest (in het Duits!).

Eén grote familie

Mijn kinderen lopen de deuren van Der Brabander plat en ze hebben hier wel 100 ooms en tantes. Ook tijdens de vele uitstapjes die we jaarlijks maken zijn ze altijd van harte welkom om mee te gaan en dan hoef ik me echt niet druk te maken dat ik ze kwijt raak o.i.d. Iedereen let op ze en is gek op ze. Samen met de andere Brabander-kindjes van collega’s die zich ook zijn gaan settelen hier zijn het vriendjes voor het leven en groeien ze blij en gelukkig samen op.

Het fijnste van alles is dat het nog steeds ook voor mij als één grote familie voelt en dat we er samen voor zorgen, met al onze passie en ons enthousiasme, dat de hotelgasten telkens maar al te graag weer terugkomen! Het waren een fijne 8 jaar, het begin van nóg 80 jaar!

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de