Zelfs tijdens drukte op een fijne manier werken

De familie Bediening bestaat uit zo’n twintig jonge, enthousiaste mensen, die tussen de 18 en de 30 jaar oud zijn. Wij bedienen de gasten aan de bar en in het mooie restaurant van Der Brabander. Heel kenmerkend voor deze familie is dat stress eigenlijk niet voorkomt. Zelfs in de drukste periodes van het jaar, waarin we veel piekmomenten op een dag kennen, werken we als een geoliede machine. Dat komt omdat we heel gestructureerd werken en een duidelijke dagindeling hebben.

Een dag bij de familie Bediening

‘s Ochtends om acht uur openen we het restaurant en om half negen de bar. De gasten komen dan binnen voor hun ontbijt. In de zomer zetten we ook het terras klaar. Het is een ontbijtbuffet, dus de gasten bedienen zichzelf, maar wij helpen hen naar hun tafel en ruimen tafels af.

Zodra de laatste ontbijters vertrokken zijn en het ontbijtbuffet gesloten is, ruimen we alles op en beginnen we met de voorbereiding voor de lunch: een van de grote piekmomenten van de dag. Vele hongerige gasten komen vanaf de skipiste of hun zomeractiviteit naar binnen en genieten van het lunchbuffet en (in de zomer) de keuzes op de lunchkaart.

Als zij uitgegeten zijn, beginnen we alweer met het voorbereiden van het avondeten. De gasten in het hotel krijgen bij aankomst allemaal een vaste tafel. We helpen hen met het vinden van hun tafel en bedienen hen. Samen lopen we het hele restaurant. We werken niet met wijken, maar zorgen ervoor dat we goed bijhouden welke gast wat nodig heeft. De leidinggevende stuurt iedereen naar de juiste tafel op het juiste moment. Dankzij dit systeem en de structuur die dat met zich meebrengt, zijn we goed georganiseerd en hoeven gasten eigenlijk nooit lang te wachten. Het komt dankzij dit systeem ook eigenlijk nooit voor dat je je pauze mist omdat het te druk is.
Als de laatste gasten zijn uitgegeten, zetten we alles weer klaar voor het ontbijt de volgende ochtend. Heb je sluitdienst? Dan mag je aan het einde van je dienst gezellig met je collega’s nog even een drankje doen aan de bar.

Achter de bar

In het restaurant zit ook een bar. Deze bar is geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Aan de bar sta je meestal alleen. Waar je precies wordt ingezet (bediening of bar), wisselt, maar het hangt af van wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Tijdens de openingstijden assisteren we ook bij de activiteiten, die worden geregeld door onze animatieverantwoordelijke.

De modernste apparatuur

We werken overal met de meest moderne apparaten. Zo krijgt elke gast een bandje, waarop alles kan worden geregistreerd – van het openen van de kamer, tot het registreren van een drankje of een maaltijd. Als wij het bandje scannen, komt de naam van de gast in beeld. Zo kun je dus je gasten bij naam noemen, wat een heel persoonlijk gevoel geeft en wat de gasten heel erg waarderen. Het leuke aan deze familie is niet alleen de sfeer onderling, maar ook de positieve reacties van de gasten op het feit dat alles zo georganiseerd werkt en dat je zelfs tijdens drukte, op een fijne manier kunt werken.

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de