Naar het buitenland en toch dichtbij

Een buitenlandexperience kan aanvoelen als iets heel overweldigends: weg van huis, van je familie en je vrienden. Wil jij werken in het buitenland en wel die fantastische ervaring opdoen, maar zie je het niet zo zitten om naar de andere kant van de wereld te verhuizen? Dan zijn er gelukkig ook gewoon mogelijkheden dichter bij huis! Vakantiehotel Der Brabander ligt in Winterberg, midden in Duitsland, maar nog steeds vlakbij Nederland. Je familie of vrienden rijden in een paar uur zo naar je toe en je kunt ze dus zo vaak (of weinig, natuurlijk) zien als je zelf wil.
Daarnaast woon en werk je bij Der Brabander samen met superleuke collega’s. We zijn als het ware één grote familie. Er heerst een hele goede sfeer, zowel op het werk als daarbuiten. Vanaf het eerste moment dat je bij ons bent, wordt je opgenomen in de groep. Je maakt bij Der Brabander vrienden voor het leven en je krijgt er een extra ‘familie’ bij.

Werken in het buitenland: teveel gedoe?

Een buitenlandervaring kan daarnaast best aanvoelen als iets heel ingewikkelds. Je wil wel naar het buitenland, maar je hebt geen idee hoe je dat moet regelen. En: wat moet je eigenlijk regelen?
Bij Der Brabander betekent werken in het buitenland dat alles supergoed geregeld wordt. Wij weten precies waar je op moet letten en wat je moet regelen als je in Duitsland wil komen wonen en werken. Wij helpen je met het aanmelden bij de gemeente, wij regelen de benodigde verzekeringen, we vertellen je precies hoe je het beste een Duitse bankrekening kunt openen en meer. Alles wordt tot in de puntjes geregeld en je hoeft je dus nergens druk om te maken!

Hoe zit het met de taal?

Iets anders dat misschien als een obstakel kan aanvoelen: hoe zit het met de taal? Wat nu als je geen of weinig andere talen spreekt? Dan kun je die buitenlandervaring wel vergeten… Toch?
Nee, integendeel! Der Brabander is een familiehotel in Winterberg, dat is opgericht door Nederlanders, voor Nederlanders (hoewel Duitsers en andere nationaliteiten uiteraard ook welkom zijn). Het personeel bestaat voor het overgrote deel uit Nederlanders en je kunt dus met je collega’s en met bijna alle gasten gewoon Nederlands praten. Uiteraard is het fijn als je al wat Duits of Engels spreekt, maar dat is geen vereiste. Een klein beetje Duits leer je daarnaast vanzelf wel als je hier bent.

Woonruimte goed geregeld!

Hoe zit het met je woonruimte? Voor iedereen bieden wij een passende woonoplossing aan.

Werken bij Der Brabander, betekent ook wonen met plezier. In de 35 jaar dat wij met het continue groeiende en leukste team van Winterberg en omstreken werken, hebben wij een groot aantal woongelegenheden voor ons personeel verzameld. Ben je voor het eerst van huis? Dan is het fijn om in een eigen kamer in onze gezellige woon-etage met 5 kamers in het hotel te slapen, of in de etage met 3 kamers boven het Pannenkoekenhuis. Beide met gezamenlijke zit/woon/keuken en badkamer. Behoefte aan nog meer gezelligheid, en elkaar meteen goed leren kennen? Ons grote personeelshuis boven de Skihütte beschikt over 12 kamers, met allemaal een eigen televisie en de meesten met eigen wastafel.

Ben je alleen wonen al gewend en ben je op zoek naar een eigen appartement? Ook daar bieden we verschillende mogelijkheden, zoals studio’s gelegen tegenover het hotel, of zelfs hele woningen wanneer je met z’n tweeën naar Winterberg wilt verhuizen. Dus mogelijkheden genoeg!  Alles op basis van beschikbaarheid.

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de