Antwoord op de veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog enkele vragen hebt voor je gaat solliciteren, daarom hebben we hier alvast antwoord gegeven op de veelgestelde vragen.

Moet ik Duits kunnen spreken als ik bij jullie wil komen werken?

Nee, dat is niet nodig. Je collega’s en het grootste gedeelte van onze gasten komen uit Nederland en de voertaal is daarom Nederlands. Als je wel al een beetje Duits kunt, is dat handig. Zo niet, dan leer je vanzelf het basis-Duits wel in de supermarkt en op andere plekken.

Hoe word ik ingewerkt?

De precieze manier van inwerken is per afdeling/familie anders. Wel geldt dat we altijd ons uiterste best doen om jou zo uitgebreid mogelijk in te werken. De kadermensen (jouw leidinggevenden) nemen daar uitgebreid te tijd voor en pas als zij en jij het gevoel hebben dat je er klaar voor bent, ga je zelfstandig aan de slag.

Mag mijn familie langskomen in Winterberg?

Natuurlijk mag dat! Als je het van tevoren doorgeeft, kunnen we hen zelfs in de minder drukke periodes kamers aanbieden tegen een familietarief.

Jullie regelen mijn huisvesting. In wat voor soort huis kom ik te wonen?

Je komt te wonen in ons personeelshuis. Je krijg je eigen, gemeubileerde kamer en je deelt een badkamer, woonkamer en keuken. Zowel in je slaapkamer als in de woonkamer staat een tv en is er wifi. Eventueel zijn er, in overleg, ook privéwoningen beschikbaar. Het personeelshuis is netjes, opgeruimd en rustig binnen de gestelde tijden.

Is eten inbegrepen voor het personeel?

Als er in jouw contract staat dat ‘kost’ inbegrepen is, regelen wij elke dag ontbijt, lunch en avondeten voor jou. Dat krijg je in ons personeelsrestaurant, genaamd De Lucky. In het personeelshuis is er een keuken, waar je ook zelf je eigen maaltijden kunt maken.

Ik weet niet precies wat ik allemaal moet regelen voor mijn vertrek naar Duitsland. Kunnen jullie mij daarbij helpen?

Jazeker, we helpen jou bij het hele proces. Van het aanmelden bij de gemeente tot het afsluiten van de juiste verzekeringen. Wij regelen bijna alles voor jou en helpen je met het regelen van de rest.

Worden overuren uitbetaald?

Ja, elke minuut die je overwerkt, krijg je uitbetaald. We werken namelijk met een inkloksysteem.

Kan ik ook een open sollicitatie naar jullie opsturen?

Ja, graag! Open sollicitaties zijn altijd welkom. Samen kijken we dan of er plek voor je is bij Der Brabander.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de