“Hier kun je buitenlandervaring opdoen, in je eigen taal!”

Eigenlijk is het altijd al een droom geweest, een leuke baan in het buitenland. Steeds kwam het er niet van. Tot ik de advertentie van Der Brabander zag op Facebook. Er werd redelijk snel gereageerd op mijn sollicitatie. Hoe lang ik dacht te blijven? Toch wel minimaal een jaar was mijn antwoord. Dat is ook de bedoeling want volledig meewerken bij de receptie heeft een flinke inwerk-periode nodig.

Het is zomer 2021 als ik, Michelle, bij Vakantiehotel Der Brabander begin met werken. Ik dacht dat ik wist wat ik moest verwachten, het zou niet meer en niet minder worden dan waar ik voor kwam: werken bij de receptie. Met die verwachtingen liep ik op mijn eerste dag het hotel een beetje onzeker binnen om mijn eerste werkdag te beginnen.

Inmiddels zijn we al bijna een jaar verder. Ik schrijf dit verhaal midden in juni. Het is hard werken, maar het werk is leuker en diverser dan ik had verwacht op die eerste dag. Zeker omdat ik op verschillende afdelingen actief ben, wat hier heel goed kan. Wanneer jij passie voor bepaalde werkzaamheden hebt, geef het aan, laat van je horen en voor je het weet, heb je een rooster met ook tijd voor andere dingen. Zo ben ik nu verantwoordelijk voor de stichtingen. Groepen met veel wensen op het gebied van kamers, diëten en vrije tijd invulling. Super leuk om te doen! Ik woon ondertussen in een super leuk appartementje tegenover het hotel en mag gebruik maken van de huurauto die er speciaal voor het team staat tegen een zeer redelijke prijs.

Dat jaartje buitenland is nu al aangepast in véél langer.

Een goede band met je collega’s

Er heerst een heel gezellige sfeer. We doen het werk echt met z’n allen. Elke afdeling is even belangrijk. Iedereen maakt in de wandelgangen met elkaar een praatje,”Hoi, hoe gaat het met jou? Hoe was het in…” Of zoiets van “Hé, is het bij jullie ook zo heerlijk bedrijvig vandaag?” Samen eten we in de Lucky, het personeelsrestaurant, waar je alle nieuwe feitjes hoort en gewoon gezellig met elkaar eet.

Ik heb gemerkt dat iedereen hier met een ander verhaal naartoe komt. En dat maakt het zo speciaal. De één voor een tussenperiode, de ander weet niet zo goed wat hij of zij wil doen, sommige collega’s komen hierheen voor een stage en ik kwam juist voor die buitenlandervaring. Daarom is het zo leuk met al deze collega’s!

Hard werken wordt beloond

In dit hotel werken is hard werken. Daar word je hard van, maar in dit bedrijf wordt dat ook zeker beloond! Zo zijn er regelmatig leuke personeelsdagen. Van bezoek aan de Warsteiner brouwerij, tot de panoramabrug en van Adventure golf tot de nieuwe Fly line in Winterberg. Ook vieren we altijd Sinterklaas door middel van lootjes. Er wordt voor eten, drankjes en gezelligheid gezorgd en op kerstavond is het vanaf 00:00 personeelstijd! De bar gaat eerder dicht, zodat iedereen een gezellige borrel kan drinken die vanuit het hotel wordt verzorgd en ook de Kerstman komt nog langs. De kerstmarkt wordt ieder jaar gepland en er is, niet te vergeten, het jaarlijkse uitje. (Dat heb ik nog niet meegemaakt, maar dat komt zeker nog wel). Hoe fijn is het, dat het allemaal zo goed is geregeld. Dat heeft niet elk bedrijf!

Het gevoel dat ik mag leren

Vakantiehotel Der Brabander is een Nederlands bedrijf. De eigenaars komen uit Nederland en hebben inmiddels een gigantisch bedrijf staan in Winterberg. Het heeft zoveel te bieden, voor ieder wat wils. Ook wat betreft de werkzaamheden waar je niet veel of helemaal geen ervaring hebt. In de bediening/horeca had ik totaal geen ervaring en eigenlijk had ik er ook niks mee. Na een keer deze afdeling ondersteund te hebben was er toch een klik. Het klinkt daarom best gek dat ik daar nu soms op volle toeren meedraai. Het hoort erbij en ik heb vanaf het begin aangegeven dat het niet echt mijn ding is, maar dat ik er wel voor opensta om het te leren en het zeker een kans wil geven. Wie weet! Der Brabander gaf mij het gevoel dat ik mag leren. Ik mag fouten maken, en als het moet een tweede keer ook. Niet iedereen kan altijd zomaar alles! Iedereen kan alles leren en bovendien is het vrijblijvend dat is iets wat ik oprecht heel fijn vind.

Zo zou ik nog uren kunnen doorschrijven, maar misschien moeten jullie het gewoon zelf komen ervaren. Stuur je cv en motivatiebrief. Laat zien wie je bent. Denk niet “Oh nee, ik kan geen Duits”. Dat is geen enkel probleem! Dat leer je hier vanzelf. Geef jezelf de tijd en dan komt het allemaal goed! Je zou kunnen zeggen: “Hier kun je buitenlandervaring opdoen, in je eigen taal!” En alles wat je erbij leert, is mooi meegenomen, toch? Wees niet bang. Dan zal het bedrijf je met open armen ontvangen. Wie weet tot snel!

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de