De leukste werkplek voor een tussenjaar!

Hoi hoi, mijn naam is Nienke en ik kom uit het mooie Brabant. Ik werk nu ongeveer een half jaartje bij Der Brabander. Afgelopen september 2023 had ik mijn sollicitatie hier in Winterberg en begin oktober kon ik beginnen. Ik heb momenteel een tussenjaar en ben bij Der Brabander uitgekomen toen ik ging zoeken naar werk in het buitenland. De bedoeling was dat ik hier het winterseizoen zou komen werken en vervolgens zou gaan reizen. Maar omdat ik het zo erg naar mijn zin heb, had ik besloten ook nog voor de zomer te blijven. Een maand later was voor mij de beslissing genomen om nog een jaartje er achteraan te plakken.

Veel afwisseling maakt het zo leuk

Ik had al wat horeca-ervaring en had dus voor de bediening gesolliciteerd. In de bediening varieert het werk van overdag de tafels indekken voor het diner, ’s avonds met het diner meelopen, tot mensen van een lekker drankje voorzien in de bar en van vroege diensten waarbij je de bar klaar maakt voor de rest van de dag, tot sluit diensten. Later werd mij gevraagd of ik graag animatie erbij wilde doen. Hierbij hebben we de pubquiz, een ochtendwandeling en een fakkeltocht, ook help ik af en toe hier en daar bij de kinderanimatie. Tegenwoordig sta ik ook regelmatig in de bediening bij ons eigen pannenkoekenhuis. Mijn werkweek ziet er dus lekker gevarieerd uit en ik vind het heerlijk!

Hoe ik woon in Winterberg

Alles is hier ook super geregeld! In het begin woonde ik samen met een paar meiden boven het hotel. Daarna heb ik besloten om te verhuizen naar het personeelshuis, waar ik samen met 11 andere jongeren woon. Hier heb ik lekker mijn eigen kamer met televisie en wasbak, we hebben een gezamenlijke woonkamer en keuken en de jongens en meiden hebben een aparte badkamer. Ook kunnen we ons elke dag aanmelden voor personeelseten en zijn er de hele dag door broodjes etc. in de Lucky (ons vernieuwde personeelsrestaurant).

Mijn vrije tijd en de toekomst

Ook in de vrije tijd worden leuke avonden en uitstapjes voor het personeel geregeld. Zoals sinterklaasavond, kerstavond, een leuke quizavond en uitstapjes naar de kerstmarkt en Europapark.

Verder doen we op vrije dagen/ avonden vaak gezellig een drankje samen met de collega’s. Al kan ik een aantal collega’s ook wel echte vrienden noemen.

Uiteindelijk ben ik van plan om naar de hotelschool te gaan. Dit Winterberg avontuur is daar een perfecte voorbereiding en ervaring voor. Naast nog een jaartje lekker te werken, ga ik ook de opleiding ‘Ausbildung zur Fachkraft für Gastronomie‘ volgen vanuit Der Brabander, wat ook mooi als voorbereiding voor de hotelschool is. Voor nu ben ik dus nog een tijdje in Winterberg te vinden, dus wie weet tot snel!

Groetjes

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de