Haal meer uit jouw tijd bij Der Brabander

Bij Der Brabander vinden we het belangrijk dat jij jezelf ontwikkelt. Dat doe je niet alleen op de werkvloer; dat kan ook dankzij het behalen van een diploma. Als je aan de ervaring die je bij ons opdoet ook graag een diploma wil verbinden, kun je via ons de opleiding IHK Gastgewerbe volgen.

IHK Gastgewerbe

Zodra je begint met jouw baan bij Der Brabander word je door ons ingeschreven voor de opleiding IHK Gastgewerbe. Dit is een opleiding die gelijk staat aan de Nederlandse mbo niveau 3 Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw. Na een jaar krijg je een brief van de opleidingsinstantie met een uitnodiging voor het eerste examen. Op dat moment kun je kiezen of je wel of niet dit diploma wil gaan halen. Niets is verplicht.
We kiezen er heel bewust voor om jou bij aankomst in Winterberg al in te schrijven. Veel mensen weten nog niet precies hoe lang ze willen blijven. Als je na een jaar besluit om langer te blijven en om de opleiding te willen volgen, zou het zonde zijn als je nog niet ingeschreven bent. Bovendien: heel veel van wat er van je wordt gevraagd voor dit examen leer je in de praktijk al bij ons. Na je eerste jaar kun je dus hoe dan ook al een flink deel van de vereisten afvinken.

Der Brabander als opleider

De IHK Gastgewerbe-opleiding is een internationaal erkende opleiding. Je diploma is dus in principe overal ter wereld geldig. Normaal gesproken geldt er schoolplicht voor deze opleiding, maar Der Brabander is een erkende opleider waardoor dat niet hoeft. Je wordt bij ons dus intern getraind. Naast de trainingen die je bij ons krijgt, krijg je van ons ook een aantal mappen met informatie. Die bestudeer je thuis.
Je gaat alleen naar school om de examens te maken. Belangrijk om te weten is dat de examens in het Duits zijn. Gelukkig leer je tijdens je tijd bij Der Brabander in ieder geval al een stukje basis-Duits. Behalve de training die je van ons krijgt, worden ook de studiekosten door ons vergoed.

Manager/ondernemer horeca

Sinds kort zijn we bij Der Brabander ook gestart met de mbo niveau 4-opleiding Manager/ondernemer horeca. Voor die opleiding wordt wel verwacht dat je lessen volgt op school, maar als je echt gemotiveerd bent, kijken we samen met jou hoe we dat kunnen regelen.

Hoe werkt het dan als je solliciteerd?

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de