Elke dag de lekkerste gerechten op tafel

De familie Keuken is een gezellige familie waar we met z’n allen hard werken om altijd het lekkerste eten te maken. We zijn een hecht team en alles is goed georganiseerd. Zelfs op de drukste dagen is het daarom wel hard werken, maar op een fijne manier.

De diensten

We draaien in de keuken verschillende diensten. De eerste koks beginnen om half elf en zij zijn rond acht uur weer klaar. Om half twaalf beginnen de volgende koks, die rond negen uur klaar zijn en de koks die de derde dienst draaien beginnen om half één en zij ronden af om tien uur ‘s avonds. Ook is er altijd iemand die sluit draait en die zorgt dat de keuken netjes wordt achtergelaten aan het einde van de dag.

Onze werkzaamheden

De familie Keuken is verantwoordelijk voor het (voor)bereiden van de lunch en het diner, zowel voor de gasten als het team. In de personeelskeuken kunnen werknemers namelijk elke dag eten krijgen. De chefkok krijgt iedere dag van de receptie te horen hoeveel gasten er zijn en wat de verwachte drukte is. Hij bepaalt vervolgens wie wat gaat doen. Vooral de werkzaamheden rondom de lunch zijn heel erg seizoensafhankelijk. In de zomer werken we namelijk met een lunchkaart met variërende gerechten. In de winter is het daar te druk voor en hebben we een lunchbuffet.

Het is leuk voor ons dat de lunchkaart heel gevarieerd is en vaak wisselt: dat maakt onze werkzaamheden vanzelfsprekend ook gevarieerd. Normaal gesproken is er één iemand verantwoordelijk voor de lunch, maar bij drukte staan we voor elkaar klaar en helpen we elkaar. In principe zijn de andere collega’s echter bezig met het voorbereiden van het diner. Van het klaarzetten van de salades en de mayonaises die bij het hoofdgerecht worden geserveerd, tot het maken van de soepen. We bereiden de hoofdgerechten voor, die ‘s avonds worden uitgegeven.

Helpen met de nieuwe kaart

We werken iedere dag met een vast drie- of viergangenmenu met keuze uit vijf verschillende hoofdgerechten. Twee keer in de week is het diner in uitgebreide buffetvorm met livecooking en twee keer per jaar wisselt de kaart. Jij mag ook zeker meewerken aan de invulling van die nieuwe kaart!
Elke donderdag, tussen eind april en eind oktober en tijdens de feestdagen, is de Dinnershow. De koks helpen dan met het uitserveren van de soep. Dat is erg leuk, omdat we dan echt interactie hebben met de gasten.

Openstaande vacatures

Wil jij deel uitmaken van de Brabander familie?

Solliciteer dan direct op een functie of neem contact op met:

Danielle

personeelszaken@brabander.de